کودکان چرا دچار استپ وزن می شوند؟

ساخت وبلاگ

منظور از استپ وزن کودک چیست؟

کودکان معمولا با وزن و اندازه‌های مختلف متولد می‌شوند و به سرعت رشد می کنند. در زمان معاینه کودک‌تان، شخصی که مراقبت‌های بهداشتی را به شما ارائه می‌دهد، نخست اندازه‌گیری های خاص کودک شما را روی نموداری با نام نمودار رشد کودک رسم می‌کند تا از قرارگیری در مسیر درست رشد اطمینان حاصل کند. شاید نمودار مذکور نگرانی‌هایی به همراه داشته باشد، اما فرد ارائه دهند قادر است به شما کمک کند تا نسبت به این ابزار و معنای نتایج آن به درک درستی برسید. مراقبت‌های بهداشتی و اندازه‌گیری وزن کودک، شما را از قرارگیری در مسیر درست رشد، مطمئن می‌کند.

چگونه قد و وزن نرمال کودک را بررسی کنیم؟

وزن دختران در زمان تولد حدودا بین ۲ کیلو و ۹۴۰ تا ۳ کیلو و ۵۳ گرم است، به صورت تقریبی قدی حدودا ۴۸ تا ۵۰ سانتی‌متر دارند.

قد و وزن پسرها به این صورت است که در زمان تولد وزن آنها حدودا بین ۳ تا ۳ کیلو ۶۷۰ گرم  و قد آن‌ها حدودا ۴۸ سانتی‌متر است.

سه ماهگی نوزاد دختر و پسر وزن دختران در سه ماهگی حدودا ۵ کیلوم ۳۵۰ گرم تا ۶ کیلوگرم است.

وزن پسران در سه ماهگی حدودا ۵ کیلو و ۹۸۰ گرم تا ۶ کیلو و ۸۹۰ گرم است.

شش ماهگی نوزادان دختر و پسر دخترها در ۶ ماهگی دارای; وزنی حدودا بین ۶ کیلوگرم تا ۷ کیلو و ۹۳ گرم هستند.

پسرها در شش ماهگی وزنی حدودا ۷ کیلو و ۳۴۰ گرم تا ۸ کیلو و ۵۲۰ گرم دارند. ۹ ماهگی نوزادان دختر و پسر وزن دختران ۹ ماهه حدودا بین ۷ کیلو و ۵۷۰ گرم تا ۸ کیلو و ۹۳۰ گرم است.

وزن پسران نُه ماهه از ۸ کیلو و ۲۵۰ گرم تا ۹ کیلو و ۵۷ گرم است.

استپ وزن کودکان، با اندازه گیری منظم و دوره‌ای وزن آن‌ها قابل تشخیص است.

۱۲ ماهگی نوزادان دختر و پسر دخترهای ۱۲ ماهه دارای وزنی حدودا ۸ کیلو و ۲۵۰ گرم تا ۹ کیلو و ۷۰۰ گرم هستند.

پسرها در ۱۲ ماهگی وزنی حدودا ۸ کیلو و ۹۸۰ گرم تا ۱۰ کیلو و ۳۸۰ گرم دارند.

۱۵ ماهگی نوزادان دختر و پسر وزن دختران: ۸ کیلو و ۸۰۰ گرم تا ۱۰ کیلو و ۴۰۰ گرم

وزن پسران: ۹ کیلو و ۶۰۰ گرم تا ۱۱ کیلو و ۱۰۰ گرم ۱۸ ماهگی نوزادان دختر و پسر

دخترها: ۹ کیلو و ۴۰۰گرم تا ۱۱ کیلو و ۱۰۰ گرم

پسران: ۱۰ کیلو و ۲۰۰ گرم تا ۱۱ کیلو و ۸۰۰ گرم ۲۱ ماهگی نوزادان دختر و پسر وزن دختران ۲۱ ماهه: ۱۰ کیلو تا ۱۱ کیلو و ۸۰۰ گرم

وزن پسران ۲۱ ماهه: ۱۰ کیلو و ۷۰۰ گرم تا ۱۲ کیلو و ۵۰۰ گرم ۲۴ ماهگی نوزادان پسر و دختر

وزن دختران ۲۴ ماهه: ۱۰ کیلو و ۶۰۰ تا ۱۲ کیلو و ۵۰۰ گرم

وزن پسران ۲۴ ماهه: ۱۱ کیلو و ۲۰۰ گرم تا ۱۳ کیلو ۱۰۰ گرم

علت ثابت ماندن وزن نوزاد چیست؟

هنگامیکه نوزاد از شیر مادر تغذیه می‌کند و شاهد تغییراتی در وزن کودک نیستید، برایتان سوال است که باید چه کاری انجام دهید؟ بیشترنوزادان تا زمانی که از شیر مادر خود تغذیه می‌کنند براساس الگویی ثابت و تعیین شده تا موقعی که به درستی تغذیه می‌شوند، وزن خواهند گرفت. از جمله دلایل استپ وزن کودک این است که نوزاد شیر کافی از مادر دریافت نمی‌کند، و  به همین دلیل به صورت مداوم شاهد افزایش وزن کودک نیستید. در ادامه به صورت کامل دلایل متعدد این موضوع را نام برد و شرح خواهیم داد: یکی از دلایل استپ وزن کودکان، این است که شیر کافی از مادر دریافت نمی‌کند.

۱- گرفتن ضعیف پستان توسط نوزاد کودک باید به درستی پستان مادر را دهان خود داشته باشد تا بتواند بدون اینکه خسته بشود، شیر را از سینه مادر بیرون بکشد. زمانی‌که کودک به درستی قادر به گرفتن پستان مادر نباشد یا فقط به نوک سینه برسد، قادر نخواهد بود شیر مادر را به خوبی بخورد.

۲- شیردهی نامنظم به نوزاد پس از تولد نوزاد، شیردهی باید به صورت منظم و هر ۲تا۳ ساعت در طول روز و شب، تا مدت ۶ تا ۹ هفته صورت بگیرد.

۳- کم بودن دفعات شیردهی  زمانی که برای تغذیه نوزاد از شیر مادر در نظر گرفته شده است، بین ۸ تا ۱۰ دقیقه است. نوزادان در طول رشد و یا به‌عبارتی تا موقعی که به شیر مادر به صورت طولانی نیاز داشته باشند؛ سعی کنید در چند هفته ابتدایی او را بیدار نگه دارید و به صورت مدوام تا هنگامیکه می‌توانید به او شیر بدهید.

۴- درد یا ناراحتی نوازد ممکن است کودک شما در زمان زایمان در دهانش به دلیل عفونت یا برفک احساس ناراحتی یا درد داشته باشد، به همین دلیل احتمالا نتواند به خوبی از شیر مادر تغذیه کند و رشد وزن او به کندی صورت گیرد. یکی از دلایل استپ وزن در کودکان عفونت یا برفک در دهان آن‌هاست.

۵- کم بودن یا تاخیر در تولید شیر یکی از دلایل استپ وزن کودک کم بودن شیر مادر است. برخی از مادران ممکن است تاخیری در زمان تولید شیر داشته باشند، بدین معنی است که تولید شیر به آرامی صورت می‌گیرد و در این مورد مادر از شیر کمتری برای فرزند خود برخوردار است. این مسئله دلایل متعددی دارد که به صورت جدا یا همزمان رخ دهند و شیر مادر کمتر از قبل تولید شود. خوشبختانه می توانید به راحتی میزان ذخیره شیر خود را بیشتر کنید.؛ اما این کار با مراجعه به پزشک برطرف خواهد شد.

چه زمانی استپ وزن کودک نگران کننده است؟

هنگامیکه کودک در معرض خطر است و مکیدن سینه مادر برایش سخت باشد، احتمال زیاد شانس رشد و کند شدن وزن‌گیری نوزاد زیاد خواهد بود. عارضه‌هایی که ممکن است در کند شدن سرعت رشد و وزن نوزاد تاثیرگذار باشد عبارتست از: rn

    rn
  • عفونت گوش
  • rn
  • برفک
  • rn
  • ریفلاکس
  • rn
  • کم خونی
  • rn
  • آلرژی
  • rn
  • مشکلات زبان و عفونت های دستگاه ادراری نوزاد
  • rn
اگر نوزاد شما وزن نمی گیرد چه باید بکنید؟

زمانی که نوزاد شما وزن نمی‌گیرد می‌بایست حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید و نوزاد شما مورد معاینه قرار بگیرد. دکتر برای شما مشخص می‌کند که چه زمانی نوزاد باید در چه وزنی باشد. به‌عبارتی انتظارات طبیعی که باید از نوزاد داشته باشید را برای شما شرح می‌دهد؛ سپس زمان دیگری برای بررسی مجدد وضعیت نوزاد مشخص می کند تا در آن تاریخ مجدد مراجعه کنید. برخی موارد که ممکن است بخواهید برای رفع استپ وزن کودک در نظر بگیرد در ادامه شرح می‌دهیم. در ابتدا سعی کنید رفتار کودک خود را بررسی کنید، برای مثال توجه کنید که کودک سینه شما را به خویی می‌گیرد یا خیر! می‌توانید از مادرانی که تجربه شیردهی دارند، پزشک، مشاوره تغذیه و یا افراد دیگر کمک بگیرید.

۱- تغذیه نوازد با شیر مادر به کودک خود هر ۲ تا ۳ ساعت، بخصوص زمانی که در نوزاد خود نشانه‌هایی از گرسنگی را مشاهده کردید، شیر دهید. از اینکه بخواهید نوزاد خود را در یک برنامه تغذیه‌ای با استفاده از شیرخشک قرار دهید، اجتناب کنید.

۲- پرهیز از دادن پستانک به نوزاد معمولا توصیه می‌شود در زمانی که کودک ۴ تا ۶ هفته دارد، از استفاده از پستانک پرهیز کنید. اگر کودک به جای شیرخوردن و مکیدن سینه مادر، پستانک را بمکد، ارزش تغذیه ای برایش نخواهد داشت و در نهایت کودک شما را خسته می‌کند. شاید به دلیل خستگی کودک ناشی از استفاده مداوم پستانک، نتواند سینه مادر را بگیرد و شیر را به خوبی نخورد. زمانی که از تغذیه کودک خود با استفاده از شیر مادر اطمینان حاصل کردید می‌توانید به او پستانک بدهید.

۳- ماساژ دادن نوزاد ماساژ دادن نوزاد به روند افزایش وزن و هضم بسیار کمک می‌کند. سعی کنید زمانی که کودک شما شیر می‌خورد او را به مدت ۲۰ دقیقه بیدار نگه‌دارید و در این زمان کودک را مشغول کنید. برای بیدار نگه‌داشتن فرزند خود می‌توانید پاهای وی را اندکی غلغلک دهید. برای رفع استپ وزن کودک ساعات شیردهی خود را تغییر داده و پوشک نوزاد را تعویض کنید و آروغ نوزاد را بگیرید.

علت کمبود وزن کودک چیست؟

کمبود وزن در کودکان می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که موارد زیر را شامل می‌شود: تغذیه کمکی نامناسب، مصرف زیاد هله هوله و آبمیوه بی‌حوصلگی مادر در دادن غذای کمکی به کودک  مشکلات گوارشی همچون کمبود آهن، رفلاکس ، کمبود روی و بیماری‌های دیگر. کودکانی که کمتر از ۲ سال دارند جزو شیرخواران محسوب شده و بروز هرگونه استپ وزن کودک یا اختلالی در روند رشد و یا وزن‌گیری، نگرانی‌هایی به همراه دارد.
rn  فیت باشی برای لاغری ...

ما را در سایت فیت باشی برای لاغری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حدیث fitbashi بازدید : 166 تاريخ : يکشنبه 17 بهمن 1400 ساعت: 17:30