برای پیشگیری از الکلی شدن نوجوانان چه باید کرد؟

ساخت وبلاگ

والدین در پیشگیری از سوء‌مصرف الکل در نوجوانان چه نقشی دارند؟

والدین می‌توانند با صحبت کردن با فرزندان‌شان در مورد خطرات مصرف الکل و سایر مواد اعتیادآور و داشتن نقش فعال و تأثیرگذار جهت پیشگیری از اعتیاد و باورهای غلط درباره اعتیاد روی حوزه‌های مختلف زندگی فرزندان‌شان مؤثر واقع شوند.

برای بسیاری از والدین مطرح کردن موضوع سوء‌ مصرف مواد با فرزندشان، آسان نیست، ممکن است فرزندانتان سعی کنند بحث را منحرف ساخته و یا ممکن است خود شما از آنچه که عنوان می‌کنید و یا نحوۀ شروع بحث مطمئن نباشید. از این‌رو توصیه می‌شود قبل از آن‌که چنین بحثی را با نوجوانان‌ تان آغاز کنید، خوب درباره آنچه که می‌خواهید به زبان بیاورید بی‌اندیشید و روند بحث را پیش‌بینی کنید. همچنین درباره واکنش‌های احتمالی فرزندتان و چگونگی پاسخ خود به احساسات و سوالات او تفکر نمایید. سپس زمانی را برای صحبت در مورد این مسئله برگزینید که هم شما و هم فرزندتان در شرایط مناسب و آسوده‌ای قرار داشته باشید.

به‌خاطر داشته باشید که لازم نیست که شما در همان صحبت اول، کلیه مطالب مربوط به مصرف را پوشش دهید. درواقع شما باید در طی تماس و بحث‌های مداوم با فرزندتان در طول دوران نوجوانی، این مسائل را مطرح کنید که اولاً در کل این دوره پرخطر، تماس‌تان با وی را حفظ کرده باشید و دیگر آن‌که مطالب و بحث‌ها برای او تکراری و خسته‌کننده نشوند.

همچنین آگاه باشید که مکالمه شما باید به‌صورت یک بحث باشد یعنی هر دو طرف باید در آن شرکت داشته باشند و مراقب باشید که یک سخنرانی یک‌طرفه ارائه ندهید. موضوعات ذیل ممکن است به شما در شروع یا هدایت بحث در این زمینه کمک نمایند:

نگرش فرزندتان نسبت به الکل:

از فرزندتان سوال کنید که درمورد الکل چه نظری دارد و راجع به مصرف در نوجوانان چگونه فکر می‌کند و به دقت و بدون آن‌که صحبت‌های او را قطع کنید، به حرف‌هایش گوش دهید.

حقایق مهم راجع به الکل:

در حالی که اغلب نوجوانان فکر می‌کنند همه چیز را در رابطه با  الکل می‌دانند، اما مطالب و حقایق بسیاری در این مورد وجود دارد که نسبت به آن‌ها آگاهی ندارند. شما می‌توانید با مطرح کردن آن‌ها به بحث در این زمینه بپردازید که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • الکل یک ماده نیرومند است که بدن و ذهن را کند می‌سازد. این ماده هماهنگی حرکات را مختل می‌کند، سرعت واکنش فرد به محرک‌ها را کند کرده و به نگرش، تفکر صحیح و قضاوت فرد آسیب می‌زند.
  • آبجو و مشروب، کم خطر از “عرق یا لیکور” نیستند، بلکه محتوای همه آن‌ها یکسان بوده و عوارض یکسانی را نیز بر جای می‌گذارند. فقط تفاوت آن‌ها در حجم و غلظت الکل موجود در آن‌ها است. مثلاً ۱۲ گیلاس آبجو برابر با پنج گیلاس مشروب و یا ۱/۵ گیلاس عرق به بدن آسیب می‌رساند.
  • اغلب افراد نمی‌خواهند بپذیرند که الکل چه اثرات بدی روی آن‌ها می‌گذارد و برخی مدعی هستند که زمانی که الکل می‌خورند، هیچ تفاوتی با حالت طبیعی خودشان ندارند. اغلب تصادفات رانندگی در این حالت نیز به همین دلیل رخ می‌دهد که افراد فکر می‌کنند می‌توانند اتومبیل را کنترل کنند، در حالی که واقعیت این‌گونه نیست.

ترک الکل چند روز طول می کشد ؟

چنانچه شما الکل را به صورت گهگاهی و تفریحی مصرف می‌کنید، با توجه به آنچه در مورد مضرات و عوارض نامطلوب الکل ذکر گردید، بهتر است از هم‌اکنون با اراده‌ای محکم سعی کنید مصرف آن را کنار گذارده و از رفتن به مکان‌هایی که شما را به مصرف مجدد الکل می‌کشاند، اجتناب نمائید. مطمئن باشید بهترین فردی که می‌تواند به شما در این راه کمک کند، خود شما هستید و والدین نیز باید هوشیار باشند که نوجوانان‌شان را در این راه مورد حمایت و همراهی قرار دهند.

مهم است که به علائم زودرس الکل توجه کنید، اگرچه برخی افراد می‌توانند بدون دریافت کمک، مصرف الکل خود را کنار بگذارند، اما اغلب الکلی‌ها برای ترک این ماده نیازمند کمک متخصصان می‌باشند و با درمان و حمایت کافی، حتی کسانی که مصرف سنگین و مداوم دارند، نیز قادر خواهند شد که مصرف الکل را کنار گذارده و زندگی خود را دوباره بنا کنند.

تجمع الکل در خون باعث مختل شدن مهارت‌های لازم برای رانندگی می‌گردد و بسته به وزن فرد هر چه میزان تجمع یا غلظت در خون او بیشتر باشد، خطرات جدی‌تری هنگام رانندگی او را تهدید خواهد کرد. همچنین باعث می‌شود که دید فرد مختل شود، تمرکز حواس از دست برود، فرد دچار ناهماهنگی حرکتی گردد و علاوه بر آن و از همه مهم‌تر سرعت واکنش فرد به محرک‌های پیرامونی کاهش می‌یابد و از آن‌جایی که این موارد، عناصر بنیادی و ضروری برای رانندگی را تشکیل می‌دهند، راندن اتومبیل در حین مستی هم برای خود فرد و هم برای دیگران بسیار خطرناک بوده و حوادث جدی به‌دنبال خواهد داشت.

 

 
فیت باشی برای لاغری ...
ما را در سایت فیت باشی برای لاغری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حدیث fitbashi بازدید : 141 تاريخ : دوشنبه 17 شهريور 1399 ساعت: 19:29